Mii de abonaţi au renunţat în mai puţin de un an la serviciile regiei de termoficare din Buzău 

În 2019, în municipiul Buzău, foarte mulţi abonaţi ai Regiei Autonome Municipale s-au debranşat de la sistemul centralizat de încălzire. În luna ianuarie, Regia avea 12.000 de abonaţi, iar în prezent numărul acestora a scăzut la aproape 8000.

Dintre cei peste 4.000 de abonaţi debranşaţi, foarte puţini sunt cei au reuşit să obţină sprijin din partea Primăriei pentru instalatea unei centrale termice de apartament, în urma unui proiect adoptat la începutul anului. Şi în pragul sezonul rece, buzoienii care vor să se debranşeze de la RAM o pot face, procedura fiind una simplificată. Există însă o situaţie care le dă mari bătăi de cap celor din coducerea Regiei Autonome. 

În unele blocuri, există câte unul sau doi abonaţi care nu vor să se debranşeze, situaţie în care toţi locatarii sunt obligaţi să achite părţile comune.  Pentru a rezolva această problemă, conducerea RAM a adoptat o abordare agresivă şi chiar la limita legii: le-a trimis celor în cauză notificări prin care le-a solicitat debranşarea. Măsura, însă, nu a avut efectul scontat. Cu toate problemele apărute după miile de debranşări din acest an, conducerea Regiei Autonome Municipale dă asigurări că toţi abonaţii rămaşi în sistem vor primi agent termic în această iarnă.

Articolul precedentDispare „Poliţia Română”? Ce spune noul ministru de Interne
Articolul următorCuloar favorabil în cupă, pentru HC Buzău