Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița anunță o posibilă creștere a debitului apelor de munte, în special cel al râului Buzău, atât în urma precipitațiilor, dar mai ales în urma unor manevre de uvraj la Barajul Siriu, cu evacuări de până la 70 mc/sec. Avertismentul vizează administrațiile și localnicii din Siriu, Nehoiu și Pătârlagele.

O adresă prin care este anunțată o posibilă creștere a debitului râului Buzău a ajuns, sâmbătă, și la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, precum și la Primăriile Nehoiu, Siriu și Pătârlagele.

”Pentru protecția populației și a bunurilor, vă rog să evitați atât intrarea în albia râului, precum și parcarea, camparea, plimbările de agrement sau având alt interes, în zona inundabilă a albiei râului”, a scris pe Facebook primarul orașului Nehoiu, Ionuț Milea.

Și primarul din Siriu, Dragoș Voicu, a transmis ”Am rugămintea ca în perioada următoare să nu intre nimeni în albia râului Buzău”.

Zona de munte a județului Buzău se află, de sâmbătă și până luni, sub incidența unui cod galben de ninsori și vânt puternic, de 70-80 de km pe oră. Până luni e în vigoare o informare de vreme rea, valabilă pentru întreaga țară. Conform meteorologilor, în aceste zile sunt așteptate ploi, vânt iar la munte sunt prognozate ninsori.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau