Dealul cu Lilieci, aproape de înflorire. Turiștii, invitați să se bucure

Prin numeroasele rezervaţii şi arii protejate de pe teritoriul său, judeţul Buzău poate fi considerat un imens muzeu al naturii.

Între opririle la Vulcanii Noroioşi şi Focul Viu, turiştii mai pot poposi în această perioadă la Cernăteşti, unde se află cea mai mare rezervaţie floristică din zonă, numită ”Dealul cu Lilieci”.

„Pentru ca suntem posesorii unei comori unice in judet, ne mândrim cu minunata rezervație de liliac , arie protejată de interes national încă din anul 2000. Dealul cu lilieci, este gata să vă primească si anul acesta, parfumandu-va sufletul si bucurandu-va ochii . Astăzi, verificând stadiul înfloririi liliacului si starea drumului, am avut plăcuta surpriză sa întâlnesc doi tineri minunați din București, care au aflat de rezervație de pe internet. Erau intr-o pauza între 2 cursuri susținute în județ și s-au gândit să descopere frumusețile din zona.Mi s-a umplut sufletul de bucurie, mai ales că i-am convins ca maine sa vina si sa le explice si elevilor noștri ce inseamna un prim ajutor. Va astept cu drag sa urcati pe Dealul cu Lilieci”, a scris pe pagina sa de Facebook, primarul comunei Cernatești, Petrache Mîrzea.

Articolul precedentMărturii șocante ale pasagerilor din microbuzul lovit de tren la Bîlhacu
Articolul următorGest fatal al unui adolescent de 15 ani. A ajuns în stare critică la spital