O decizie comunicată de Prefectura Buzău atestă faptul că restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele se vor putea redeschide. Programul este marcat de restricții, iar cluburile și discotecile rămân închise.

„Programul de lucru al acestor operatori nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00. De asemenea,  vor fi deschise restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare și va fi reluată activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Însă, se menține măsura privind suspendarea activității cluburilor, discotecilor și a barurilor din interiorul clădirilor”

Alte condiții care planează asupra acestor măsuri sunt cele legate de situația epidemiologică:

“Pentru redeschiderea restaurantelor și cafenelelor, este nevoie ca rata de incidență cumulată a îmbolnăvirilor COVID-19 a județului nostru să fie sub indicele de 1,5, adică o rată de infectare, în ultimele 14 zile, de sub 1,5 cazuri la 1.000 locuitori”

Din ultimele informații, rata de infectări la nivelul județului este de 1,47.