Actorul Dan Puric a primit disctincția de cetățean de onoare al Municipiului Buzău. Sorina Popescu, Sorin Harabagiu și Nicolae Istudor au fost distinși cu aceeași calitate

Patru disctinții de Cetățean de Onoare al Buzăului au fost acordate, azi, în ședința de Consiliu Municipal. Este vorba despre actorul Dan Puric, rectorul ASE București Nicolae Istudor, cercetătorul Sorina Popescu și inginerul sorin Harabagiu.

Dan Puric, cea mai cunoscută figură căreia i s-a acordat azi distincția de cetățean de onoare, este fiul medicilor loan şi Lorica-Victoria Puric, care lucrau la Spitalul din Nehoiu, și s-a născut la 12 februarie 1959, în Buzău.

După absolvirea cursurilor primare, a urmat Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti, iar în anul 1985, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

A jucat în numeroase filme și nenumărate piese de teatru și este distins cu  Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru servicii excepţionale în cultură (2000). Actorul este cunoscut și pentru o activitate publicistică prodigioasă, domnia sa tipărind Cine suntem (2008), Omul frumos (2009), Fii demn (2011), Suflet românesc (2013), Dulci. Jurnalul unui câine scris de un Puric Dan (2015).

Articolul precedentȘofer de la TransBus, în greva foamei
Articolul următorA fost confirmat primul caz de gripă din județul Buzău