Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că a inițiat procedura de retragere de la comercializare a diverselor produse de Crenvurști Wudy, distribuite în țara noastră de Nordic Import Export. Această decizie a fost luată ca urmare a detectării bacteriei Listeria Monocytogenes, ca măsură de precauție retrăgându-se în mod voluntar toate loturile de crenvurști WUDY, din toate punctele de vânzare din România.

Această măsură vizează toate magazinele lanțurilor Cora și Metro. Cei ce au achiziționat produse din loturile menționate mai jos sunt rugați să nu le consume, ci să le returneze în magazine până la data de 30 noiembrie 2022, urmând să primească banii înapoi.

Clienții care au cumpărat unul dintre aceste produse sunt rugați să nu îl consume și să-l returneze la serviciul clienți din magazinul de la care l-au achiziționat, urmând să li se restituie contravaloarea acestuia. Prezentarea bonului fiscal nu este necesară. 

Listeria monocytogenes este o bacterie care se regăsește frecvent în mediul înconjurător atât la sol, în produsele vegetale, cât și în fecalele animalelor. Acest germen poate provoca o afecțiune infecțioasă denumită listerioză, care apare în special odată cu transmiterea Listeriei monocytogenes prin intermediul produselor alimentare contaminate, cum ar fi laptele insuficient pasteurizat, brânzeturile, carnea insuficient gătită, produse de pescuit, diverse produse alimentare gata pentru consum precum și fructele sau legumele care nu sunt spălate corespunzător înainte de a fi consumate.

Articolul precedentBuzăul și-a respectat statutul de lider în Liga Florilor și în deplasarea de la Zalău
Articolul următor14 comune din județul Buzău nu sunt alimentate de la rețeaua de apă potabilă