Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialelor lemnoase. 

În cadrul activităţilor, poliţiştii au controlat 36 de mijloace de transport şi 5 agenţi economici. Au fost aplicate în total 60 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11 380 lei.

În cazul unei societăţi comerciale, din verificări a reieşit că a expediat cantitatea de aproximativ 1,5 m.c. de cherestea răşinoase, fără a emite avizul de însoţire al materialului lemnos.

În cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a operatorului economic cu amenda de 5.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Totodată, a fost dispusă şi măsura confiscării volumului de aproximativ 1,5 m.c. de cherestea răşinoase, în valoare de 1500 lei, ce a fost predat reprezenanţilor Ocolului Silvic.

Activităţile poliţiştilor vor continua, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul silvic.

Sursa: Realitatea de Buzau