Scăderea nivelului râului Călmățui, după viitura formată în urma precipitațiilor abundente de săptămâna trecută, coroborate cu temperaturile foarte ridicate, au condus la scăderea oxigenului din apă și la mortalitate piscicolă.

Rezultatele probelor de apă realizate de către Laboratorul de Calitate a Apelor Buzau-Ialomița indică faptul că râul Călmățui se situează la valori comparabile cu cele normale. Astfel, se infirmă ipoteza unei poluări accidentale, provocate de evacuări de ape uzate provenite din activitățile umane sau alte tipuri de activități, cum ar fi: zootehnie, industrie, etc.

În ziua de sâmbătă, 25 iunie, în urma unei sesizări primite de la Primăria comunei Luciu, confirmate și de către angajați noștri, echipele Inspecției Bazinale de Apă și cele ale Laboratorului de Calitate a Apelor s-au deplasat la fața locului și au prelevat probe de apă din râul Călmățui, sâmbătă, din trei puncte (Pod rutier 203I Caragele Comuna Luciu, Pod Oate Luciu, Pod Moara Sos. 203 E Rusetu) și duminică din alte două puncte (Cireșu și Zăvoaia).

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAcțiuni ale polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice
Articolul următorControale pe linia delictelor silvice