În mai multe școli din județul Buzău au ajuns cornuri mucegăite. Produsele de panificație au fost descoperite chiar de directorii școlilor înainte ca acestea să fie distribuite fiecărui copil în parte.

Deși inițial autoritățile competente nu s-au sesizat și au lăsat lucrurile la voia întâmplării, luni prefectul Carmen Ichim le-a cerut controale ample. O comisie mixtă formată din inspectori de la Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară, Protecția Consumatorului și Inspectoratul Școlar Județean va verifica în următoarele zile toate produsele ce urmează să fie distribuite elevilor din tot județul.

De asemenea, conducerea Consiliului Județean Buzău – instituție care a organizat licitația pentru achiziționarea produselor din Programul pentru școli – a anunțat că, dacă se va stabili că furnizorul de produse de panificație și-a încălcat obligațiile asumate, există posibilitatea rezilierii contractului cu acesta.

Anul acesta, la Buzău, de distribuirea cornurilor în școli se ocupă o asociere de două firme din Turda și Galați. În total, pentru cornurile distribuite elevilor din tot județul vor fi cheltuiți aproape 12,6 milioane de lei, fără TVA.
Articolul precedent11 asistați au fugit dintr-un centru de plasament. Ce i-a determinat să părăsească instituția?
Articolul următorEx-polițist, decedat într-un accident rutier