Duminică, în jurul orei 21.00, angajaţii dintr-un centru de plasament din comuna buzoiană Beceni au sesizat că 11 asistaţi, copii şi adolescenţi cu tulburări psihice, nu au fost prezenţi la apelul de seară motiv pentru care s-a dat alarma.

Imediat, mai multe patrule de poliţie au împânzit zona şi s-au format filtre pe DJ203K, spre Berca, şi la intersecţia cu DN2 E85. După două ore, unul dintre asistaţi a revenit în centru şi a spus unde se află şi ceilalţi.

Aceştia au fost găsiţi în apropierea sediului instituţiei, în pădure. Poliţiştii au aflat că fuga din instituţie a fost o răzvrătire după ce asistaţilor le-au fost luate telefoanele mobile.

Potrivit DGASPC Buzău, luni au fost la centrul din Beceni echipe de psihologi de la centru pentru a vedea ce a declanşat revolta internilor şi cum a fost posibilă părăsirea unităţii.Nu este prima dată când există asistaţi care fug din centrul DGASPC de la Beceni, însă niciodată într-un grup aşa de mare.

Beneficiarii centrului rezidenţal pentru recuperarea şi reabilitarea copilului cu tulburări de comportament nr. 5 Beceni sunt copii si tineri de până la 18 ani, neîncadraţi în grad de handicap, dar cu diferite diagnostice de tip ADHD, retard uşor, tulburări de comportament, perturbări de atenţie. Sunt copii proveniţi din familii, cazaţi temporar acolo sau beneficiari transferaţi din alte servicii de tip rezidential al DGASPC Buzău.

Articolul precedentElevii din Buzău, curs opţional de istorie locală
Articolul următorControale ample după ce elevilor le-au fost servite cornuri mucegăite