Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat, luni, în prezenţa prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă şi a lui Céline Gauer, director general al SG RECOVER din cadrul Comisiei Europene, 12 noi contracte finanţate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare de peste 1,4 miliarde de lei, potrivit news.ro.

Ministerul Dezvoltării a transmis într-un comunicat de presă, proiectele vizează renovarea energetică şi consolidarea seismică a unor clădiri publice şi rezidenţiale, iar valoarea totală a acestora este de 1.402.767.238,52 lei.

Dintre cele 12 contracte, o cerere de finanţare vizează consolidarea seismică şi renovarea energetică moderată a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale din municipiul Buzău, încadrate în clasa RsI de risc seismic. Proiectul vizează renovarea integrată a 30 de blocuri de locuinţe din municipiul Buzău și are o valoare de 461.385.076,63 lei. 

”Țin să menționez că mai avem obținuți încă 10 milioane de euro pentru reabilitarea energetică a încă 10 blocuri din orașul nostru, contract ce va fi semnat în viitorul apropiat. În total, municipiul Buzău a reușit să câștige până acum, de la începutul acestui an, pe PNRR cca. 140 de milioane de euro pe diferite proiecte europene, ce vor duce cu siguranță la schimbarea Buzăului în bine! Asta face ca Buzăul să fie pe locul 2 la nivel național, la atragerea de fonduri europene, după București, ceea ce reprezintă încă un argument că orașul nostru este pe drumul cel bun!” spune primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentA furat bunuri aflate într-o tarabă dintr-o piață a municipiului Râmnicu Sărat
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET