Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, care face un apel către buzoieni de a se vaccina în număr cât mai mare, în condițiile în care pandemia face zilnic victime, inclusiv în rândul tinerilor și consideră că toți angajații la stat ar trebui obligați să prezinte certificatul verde la locul de muncă.

Municipiul Buzău are o rată de incidență a cazurilor COVID de 10.04 cazuri la mia de locuitori, cu 1303 persoane confirmate pozitiv în ultimele 14 zile. Rata de incidență se menține ridicată de săptămâni bune. În ultima săptămână un polițist local de 50 de ani, nevaccinat, a stat mult prea mult timp acasă, ajungând la spital în ultima clipă, când era deja prea târziu.

Invitat în platoul Focus TV, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a lansat un apel către buzoieni de a înțelege gravitatea situației, de a se vaccina și de a respecta cu strictețe normele sanitare. Edilul șef a subliniat că este nevoie de măsuri urgente pentru stoparea valului de tragedii. Primarul Toma spune că una dintre variantele pentru care el optează este introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă, în cazul angajaților de la stat.

„Așteptăm să vedem ce se va întâmpla cu acel certificat verde la Camera Deputaților și sigur, va trebui să luăm și noi măsuri. Cert este că trebuie făcut ceva. Nu se mai poate merge în acest fel, cu atâția morți în fiecare zi. Este o dramă, este foarte complicat să convingi oameni, care au convingerile lor și numai când ajung acolo, când sunt aproape să moară, declară „Bine ar fi fost să mă vaccinez.” Insist în continuare ca lumea să se vaccineze și, dacă ar fi după mine, nu contează ce spune partidul meu, eu aș da obligativitatea tuturor angajaților la stat, pentru că vin în contact cu foarte mulți oameni, din toate mediile, în fiecare zi și să oferim această siguranță.” a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Primarul Buzăului spune că sunt necesare astfel de măsuri, precum introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă, chiar dacă mulți sunt împotriva acestei măsuri, pentru a limita pe cât posibil răspândirea virusului care provoacă adevărate tragedii.

„A murit un polițist local, era unul dintre antivacciniști și era tânăr. Și n-a mai ajuns în spital. Dar este corect ca tu, care nu ești vaccinat, să controlezi oamenii dacă sunt vaccinați sau nu? Pentru că ei sunt peste tot și au sarcini de control.”, a spus primarul Buzăului în cadrul emisiunii de la Campus TV. 

O altă măsură, în opinia primarului Buzăului, este testarea tuturor elevilor și profesorilor, decizie care ar duce la depistarea din timp a persoanelor pozitive și care, totodată, ar putea permite revenirea elevilor în bănci.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBilanț coronavirus: 5.293 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2
Articolul următorDan Nica (PSD): PNRR-ul secret al PNL și USR arată o neconcordanță criminală între nevoile urgente ale românilor și planurile Guvernului