Consiliul Județean Buzău a aprobat o nouă sumă de bani pentru ca tot personalul să-și primească la timp salariile, iar beneficiarii să nu ducă lipsă de nimic. De această dată este vorba despre un milion de lei alocat de Consiliul Județean însă suma nu este suficientă pentru a acoperi cheltuielile DGASPC Buzău până la finalul anului. Ar mai fi nevoie de 14 milioane de lei, bani pe care momentan CJ Buzău nu știe de unde îi va putea aloca dacă Ministerul Muncii nu va trimite această sumă în teritoriu.

Potrivit proiectului votat de consilierii județeni marți, a fost aprobată a patra rectificare din acest an, în valoare de un milion de lei.

”Proiectul de hotărâre pentru rectificarea a IV-a a bugetului de venituri și cheltuieli al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a fost inițiat ca urmare a necesităţii rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli la Subcapitol 68.02.06 „Asistență socială pentru familie și copii” cu suma de 1.000.000 lei, sumă care reprezintă obligaţii la bugetul de stat aferente salariilor lunii septembrie, scadente pe 25 octombrie 2021”, se menționează în hotărârea adoptată de consilierii județeni.

”Direcțiile, din toată țara, sunt subfinanțate de către Ministerul Muncii. Vom găsi soluții, probabil. Nu mă întrebați care sunt pentru că nu le am în buzunar. Nu merg pe ideea de a privi pasiv și a da doar explicații simple că nu am primit bani. Încercăm să rezolvăm. Sperăm că vor veni și sumele necesare de la Ministerul Muncii. În acest moment, Direcția pentru Protecția Copilului Buzău ar mai avea nevoie de 14 milioane de lei pentru a putea acoperi tot ce înseamnă cheltuieli până la finalul anului. Vom găsi din surse proprii, din surse guvernamentale bani”, a spus Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Dorin Iacob: „În România, privatizare este sinonim cu jaful”
Articolul următor17.158 cazuri noi de COVID și 423 de decese în ultimele 24 de ore