Primul lot de 10 concentratoare  de oxigen de 10 litri/minut a fost trimis ieri, 29 octombrie, către spitale din Pitești, Craiova, Călărași, Brăila, Timișoara, Galați și Turnu Măgurele, acolo unde nevoia de astfel de echipamente este acută, conform prioritizării făcute de Departamentul pentru Situații de Urgență și de Direcțiile de Sănătate Publică din țară.

Campania de donare, în valoare de 200.000 de euro, a fost posibilă datorită finanțării din partea Grupului Superbet, Fundației Superbet și eforturilor Asociației INACO – Inițiativa pentru Competitivitate. Prin achiziționarea echipamentelor medicale pentru spitalele de stat, sute de pacienți internați cu forme grave de COVID19 vor putea primi tratamente corespunzătoare, în această perioadă în care sistemul medical dar și noi, toți, suntem greu încercați de cel de-al patrulea val al pandemiei de Sars-cov2.

„Am înțeles nevoia acută de dotare a spitalelor cu aceste echipamente, așa că ne-am mobilizat imediat. Eforturile pe care le-am depus în ultimele zile au fost imense pentru că a fost o adevărată provocare să găsim concentratoarele pe piața internă comună. Nu am fi putut face asta fără sprijinul celor de la Superbet, cărora le mulțumesc pentru ca au avut inițiativa acestei campanii și că au finanțat integral toate echipamentele ce vor fi donate. Pe această cale, le mulțumesc și partenerilor Shape Robotics care, încă o dată au demonstrat că sunt prezenți atunci când societatea are nevoie de ei. De departe, cea mai mare provocare a fost prioritizarea spitalelor unde vor fi donate echipamentele, însă, am avut un real sprijin din partea DSU și a Ministerul Sănătății, prin Laura Vladislav, care ne-a facilitat comunicarea cu Direcțiile de Sănătate Publică din țară”, a declarat Andreea Paul, fondator INACO.

Concentratoarele de oxigen au fost achiziționate din Danemarca, Germania și Franța și reprezintă o parte esențială în actul medical de tratare a pacienților care ajung în spital cu forme grave de COVID19.

Echipamentele medicale vor fi livrate în tranșe, pe măsură ce ajung în România și în funcție de nevoile urgente alte spitalelor. În total, vor ajunge în 67 de spitale, din București și în alte 27 de județe. Astfel, la Brăila vor ajunge 4 concentratoare și 100 măști oxigen, la Buzău – 3 concentratoare și 90 de măști de oxigen, iar la Galați – 2 concentratoare și 50 măști de oxigen.

Articolul precedentSemnal de alarmă tras de viceprimarul Apostu. Gunoaie aruncate lângă containerele goale
Articolul următorAproape 7.500 de noi infectări cu SARS-COV-2, în ultimele 24 de ore! Situația din fiecare județ!