Campania „Curațăm România” este in plină desfășurare și în municipiul Râmnicu Sărat, unde joi, 12.05.2022 a avut loc o acțiune de ecologizare a unor zone afectate de abandonări de deșeuri, în cartierul Zidari și în liziera Ocolului Silvic Rm.Sarat.

Acțiunea a fos inițiată de Primăria Râmnicu Sărat, și la ea au participat comisari din Garda Națională de Mediu -Comisariatul Județean Buzău, reprezentați ai Ocolului Silvic Râmnicu Sărat si 50 tineri,cadre didactice, din cadrul Școlilor Gimnaziale „Vasile Cristoforeanu” nr.6 și „Dr. Ilie Pavel”, din municipiul Râmnicu Sărat.

Au fost strânse deșeuri reciclabile plastic, hărtie, carton și metalice, însumând circa 1200 kg, care au fost predate în vederea reciclării.

Acțiunea locală, numită „Un Râmnic Mai Curat”, parte din campania națională „Curățăm România”, și este derulată cu toate cele nouă instituții de învățământ primar, gimnazial și liceal din Râmnicu Sărat, iar autoritățile și-au propus ca, în fiecare joi din luna mai, să ecologizeze diverse zone ale orașului.

„Vrem o țară fără deșeuri abandonate!” spune Comisar Șef al Gărzii de mediu Buzău, Carmen Adriana Ichim. 

Sursa: Realitatea de Buzau