Jandarmii din Buzău i-au organizat un ceremonial de rămas bun unuia dintre cei mai loiali „colegi”, câinele Ram, ajuns la vârsta de pensionare

Jandarmii din Buzău i-au organizat un ceremonial de rămas bun unuia dintre cei mai loiali „colegi”, câinele Ram, ajuns la vârsta de pensionare. A activat în cadrul IJJ Buzău aproximativ 7 ani iar de astăzi va merge acasă la conductorul său alături de care a lucrat în perioada cât s-a aflat în activitate.

În anul 2013, Ram, câine ciobănesc german, proaspăt „absolvent” al Centrului Chinologic de la Sibiu, sosea în curtea jandarmeriei buzoiene, mișcările rapide ale cozii trădându-i emoțiile noului început.

A urmat o perioadă frumoasă, a fost lângă jandarmi în sute de misiuni, a stat cu urechile ascuțite țintind spre cer și corpul arcuit, pregătit să intervină, dar a avut și momentele lui de bucurie, trădate tot de coada jucăușă.

Luni nu a fost la fel de țantoș ca de obicei. Urechile pleoștite, privirea tristă, coada nu mai avea chef de joaca. A îmbrăcat pentru ultima dată uniforma sa, hamul inscripționat, și a venit alături de colegii lui, jandarmii buzoieni, nu pentru a pleca într-o nouă misiune, ci pentru o ultimă defilare.

Articolul precedentLeagăn căzut peste un copil de 7 ani. Mesajul cutremurător al mamei
Articolul următorNuntași cazați în internatul unui liceu buzoian