Consiliile de administrație ale majorității școlilor și grădinițelor din municipiul Buzău, reunite vineri, au decis reluarea cursurilor din 8 noiembrie în format online. Deciziile s-au bazat pe rata crescută de incidență de la nivelul municipiului Buzău. În municipiul rata de incidență a cazurilor este de 11,09 la mia de locuitori. 

Astfel, de luni începe școala, dar cele mai multe unități de învățământ vor rămâne închise, iar cursurile vor fi din fața calculatoarelor, tabletelor sau telefoanelor. Solicitările consiliilor de administrație de a amâna cursurile cu prezență fizică au primit avizul ISJ Buzău.

Ministerul Educației și cel al Sănătății au stabilit doar regulile de principiu: singura limitare este la unitățile în care rata de vaccinare a cadrelor didactice este sub 60 %. Acest nivel îi trimite obligatoriu pe copii în online, dar în unitățile unde este depășită rata de 60%, se poate învăța cu prezență fizică.

Până în momentul de față, 60 de unități au primit avizul pentru a relua cursurile de luni în format on-line. 

Rămân în vigoare regulile potrivit cărora o clasă își suspendă cursurile 14 zile la apariția unui caz COVID-19, iar școala se închide integral, două săptămâni, dacă jumătate din clase au activitatea fizică suspendată din cauza cazurilor de infectare.

La nivelul județului Buzău, procentul de vaccinare cu cel puțin o doză în rândul cadrelor didactice este de 61,6 %.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAUR PENTRU ROMÂNIA! Performanță incredibilă pentru sportul autohton
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Corvetele din Franța întârzie să apară în România