Face a book este un proiect implementat de un preot buzoian. Omul bisericii se bucura de o mare apreciere, mai ales in ramdul tinerilor si prin ideea sa încurajează lectura oferind curioșilor cărți pe care le pot împrumuta chiar de pe gardul bisericii Sf. Dumitru.

„Începând de mâine, 24 octombrie 2018, dacă veți trece pe str. Parâng, nr. 26, pe gardul bisericii „Sf. Dumitru” veți observa un raft cu cărți. Este vorba de Biblioteca de la stradă pe care o punem la dispoziție trecătorilor”, a scris preotul Ene Romeo pe pagina sa de Facebook.

„Regulamentul bibliotecii: împrumutati o carte, mergeți într-un loc liniștit, citiți toate paginile, povestiți prietenilor ce ați citit, aduceți cartea înapoi pe raft și repetați procedura săptămânal”.

Ideea a pornit de la lipsa bibliotecilor sau librăriilor din oraș.

„Astăzi am aflat că la nivel național, în ultimii ani, s-au inchis câteva sute de biblioteci, în Buzău am observat că sunt din ce in ce mai puține librării (locuri în care se vând cărți), iar spațiu alocat acestora este din ce în ce mai restrans”, scrie preotul.

„Nu este de ajuns sa cumperi cărți „pe care trebuie să le ai în bibliotecă”, ci este esențial să citești „non multa, sed multum”. Împrumutați cu încredere! Cărțile nu fac zgomot, daca citiți nu veți fi intrerupți de publicitate și vă asigurăm că cititul nu îngrașă”, mai spune Ene Romeo.

De altfel, preotul îi îndeamnă pe oameni să doneze cărți. „Dacă aveți o bibliotecă pe care nu o mai folosiți, o puteți dona”, a mai spus preotul.

 

Articolul precedentGrav accident de muncă la Beceni. Un tânăr a căzut 8 metri în gol
Articolul următorTânăr periculos, căutat de polițiști. A fugit din mâinile oamenilor legii