Campanie din poarta in poarta pentru prevenirea pestei porcine

Echipa de poliţişti, jandarmi, angajaţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi reprezentanţi ai primăriilor vor sta de vorbă cu localnicii şi îi vor îndemna să fie mai precuaţi atunci când cumpără porci de la anumite persoane.

Vadu Paşii, comună unde sunt semnalate cele mai multe focare de pestă, este prima localitate vizată de această campanie.

Răspândirea alarmantă a virsului pestei porcine africate în judeţul Buzău a determinat autorităţile să demareze o amplă  caravană prin comunele unde există focare de pestă. În campania de prevenire a răspândirii pestei porcine africane sunt implicaţi zeci de poliţişti, jandarmi şi inspectori sanitar-veterinari.

Într-o primă fază, poliţiştii, jandarmii şi inspectorii sanitar-veterinari  vor străbate localităţile din comuna Vadu Paşii, acolo unde există sub supraveghere nu mai puţin de şase focare de pestă. După Vadu Paşii, campania se va muta şi în alte comune unde au fost semnalate cazuri de animale infestate cu pestă porcină. În prezent, în judeţul Buzău, pesta porcină africană evoluează în 13 focare: 12 focare în gospodării particulare, iar unul la o fermă.

Articolul precedentNou cetatean de onoare al judetului Buzau. Profesorul Melnic, recompensat pentru performanta
Articolul următorInca doua cazuri de pesta porcina africana la mistreti gasiti morti in padure