Marți după amiază, de la ora 16.30,  în play-offul Cupei României, Șoimii Lipova (locul 4 în seria a 8-a a Ligii a III-a) a întâlnit pe Gloria Buzău (locul 7 în Liga 2-a). Meciul a avut loc pe noua arenă din Lipova, inaugurată în urmă cu aproape două săptămâni de zile. Gloria s-a calificat în faza grupelor după ce au câștigat cu 4-2 după prelungiri, La finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 2-2. 

În minutul 15 Gloria a deschis scorul. Oteliță a centrat din dreapta în 12 metri, Buta a ieșit târziu dintre buturi și Alexandru Boiciuc a trimis  cu capul pe lângă el, în plasă, 0-1. În minutul 24 buzoienii puteau s-și dubleze avantajul. Neicuțescu a pasat pe culoar, Boiciuc a tras cu stângul din 10 metri, Buta a respins până la Neicuțescu, care a șutat și el puternic în blocajul lui Pop. În minutul 40 Șoimii Lipova a egalat. Defensiva oaspeților s-a complicat la 18 metri de poarta lui Albert Popa, Ovidiu Bulza a fost pe fază și a șutat pe jos, surprinzându-l pe portarul Buzăului.

În minutul 72 Șoimii Lipova au trecut la conducere. Sebastian Susan a executat magistral o lovitură liberă de la 35 de metri, poziție centrală, mingea s-a dus la vinclul din stânga lui Albert Popa, 2-1. Doar patru minute a durat bucuria gazdelor. Gaitan a executat o lovitură liberă din dreapta, Mihai Neicuțescu a reluat cu capul lângă bara din dreapta lui Buta, 2-2.

În prelungiri Gloria a mai marcat de două ori. În minutul 104 Honciu a centrat din drepta, iar Ariel Lopez a înscris cu o lovitură de cap puternică sub transversală. În minutul 119, pe o contră, Rareș Uțiu a înscris cu un șut de la 23 de metri, ce s-a dus în dreapta lui Buta, 2-4. Din minutul 116 gazdele au rămas în inferioritate numerică, Abel Popa primind al doilea cartonaș galben. 

Gloria Buzău: Albert Popa – Oteliță, Vîrtej, A. Lopez, Uțiu – Gaitan, Dr. Lazăr (Sălceanu 46′) – Neicuțescu (A. Manea 106′), Honciu (Cârstocea 111′), Al. Munteanu (Rz. Matiș 65′, Wiktorski 111′) – Boiciuc (Val. Alexandru 73′). Antrenor: Cristian Pustai

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCisternă răsturnată pe DN2E85, în localitatea Limpeziș
Articolul următorTrei pietoni accidentați pe Șoseaua Nordului din municipiul Buzău. Două dintre victime sunt rănite grav