După ce specialiștii Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” au confirmat infectarea cu coronavirus a pacientei în vârstă de 73 de ani, din Pârscov, autoritățile au intrat în alertă. Însuși ministrul Sănătății, dr. Victor Costache, a recunoscut că acest caz poate pune probleme.

După ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, ministrul Sănătății a explicat că femeia din Buzău venea dintr-o zonă care, la acea dată, nu era cu suspiciune de coronavirus, iar din acest motiv nu a stat în izolare, acasă.

Victor Costache recunoaște că ultimul caz de coronavirus poate pune probleme: ‘Femeia nu era în izolare’

”Ambii pacienți au venit din Italia. Femeia din Buzău a revenit pe 2 martie, cel din București a revenit la sfârșitul lunii februarie. Pacienta din Buzău este în drum spre Matei Balș, iar cel din București este spitalizat la Gerota. Cel din București era internat la Gerota și venea din izolare. Cea din Buzău a venit dintr-o zonă în care nu era coronavirus, nu era în izolare.”, a spus Victor Costache.

De asemenea, alte două persoane care au intrat în contact cu pacienta infectată au fost izolate la domiciliu, iar medicii urmează să le ia probe de sânge pentru a le trimite la „Matei Balș”.

Articolul precedentElev de la Hasdeu, suspect de infectare cu coronavirus. Marți liceul este închis
Articolul următorMinistrul de Interne recomandă instituțiilor publice și private să ia în calcul ca angajații să lucreze de acasă