Începând cu luna februarie 2020, Trans Bus pune la dispozitia buzoienilor un serviciu de planificare a calatoriei direct in Google Maps.

Astfel, Buzaul devine primul oras din Romania care implementeaza un management al transportului public (sistem intern implementat de Trans Bus) integrat direct cu Google Maps, avand datele referitoare la programul de circulatie actualizate continuu, atat pe traseele din mun. Buzau cat si pe traseele din cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Buzau – Maracineni, usurand astfel accesul d-voastra la informatiile legate de transportul public local.

Sistemul central de management al curselor, parte a aplicatiei Trans Bus, a fost construit special pentru integrarea cu formatul Google pentru transportul public (GTFS).

Datele introduse de catre Trans Bus in aplicatia interna sunt prelucrate automat in formatul GTFS si transmise automat catre Google pentru a asigura actualizarea informatiilor.

Ca functionalitati principale ale serviciului de planificare a calatoriei pentru calatori, amintim:

  • Planificarea calatoriei din pct. A in pct. B, cu afisarea timpului de mers pe jos la si de la cele mai apropiate statii de transport.
  • Vizualizarea orarului de transport actualizat pentru deplasarea selectata.
  • Vizualizarea plecarilor dintr-o anumita statie pentru unu sau mai multe trasee.
  • Planificarea rutelor intre diferite orase: Exemplu – Bucuresti, Piata Romana – Buzau, Primaria Buzau. Google Maps va returna un intinerariu de transport ce cuprinde urmatoarele:
  • Metrou Piata Romana – Gara de Nord
  • Tren Gara de Nord – Gara Buzau
  • Autobuz Gara Buzau – Primaria Buzau
  • Actualizarea automata a rutei in functie de ziua selectata (Luni – Vineri, Sambata – Duminica)
  • Planificarea rutelor pentru o data si o ora ulterioara.
  • Accesibilitate directa care site-ul operatorului de transport public (transbusbuzau.ro), pentru informatii referitoare la tarife sau altele informatii.

Informatiile legate de acest nou servicu oferit calatorilor nostri vor fi disponibile si pe site-ul TransBus, cat si pe pagina de Facebook a societatii si in autobuze.

Societatea e transport local și-a exprimat convingerea ca prin actiunile intreprinse se apropie de dezideratul referitor la transportul public local, adica un transport public local in confort si siguranta!

Articolul precedentBani de motorină, pentru 1000 de fermieri buzoieni
Articolul următorTraining gratuit pentru părinții ai căror copii sunt diagnosticați cu tulburare de spectru autist