În data de  29 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat activități de informare în municipiul Buzău, cu privire la atitutidea corectă, legală, pe care buzoienii trebuie să o adopte atunci când vine vorba de interacţiunea cu animalel, fie că este vorba despre cele cu stăpân, fie fără stăpân.

Poliţiştii au reamintit deţinătorilor de animale că trebuie să manifeste îngrijire şi atenţie şi le-au adus la cunoştinţă că au obligaţia de a asigura animalelor un adăpost corespunzător, hrană şi apă. De asemenea, deţinătorii de animale sunt obligaţi să asigure identificarea prin microcipare a animalului, vaccinarea antirabică, sterilizarea. Deţinătorilor de animale le este interzis să aplice rele tratamente şi cruzimi.

Legislația privind protecția animalelor reglementează situația tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfințind o serie de drepturi și obligații atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților și instituțiilor statului.

Deținătorii de animale au în mod obligatoriu și responsabilități privind întreținerea și supravegherea acestora, tratamentul aplicat animalelor excluzând orice act de cruzime și violență.

Poliţiştii au înmânat fiecărei persoane abordate un proces-verbal de consiliere privind protecția animalelor.

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentROMÂNIA ÎN REALITATE – Invitat IONUȚ PURICA
Articolul următorA furat haine din incinta unei societăţi comerciale