Bilanţul accidentului feroviar de la Bîlhacu a ajuns la patru morţi. O tînără a murit azi dimineață, șoferul este în stare critică

O tânără în vârstă de 24 de ani s-a stins, azi-dimineață, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, la câteva ore după ce a fost implicată în tragicul accident produs aseară la trecerea la nivel cu cale ferată de pe DN 2B, în Bâlhacu. Tânăra se afla în stare critică pe secția Terapie Intensivă a spitalului buzoian.

Gălățeanca de 24 de ani se afla pe locul din față al microbuzului, chiar lângă șofer, în momentul în care trenul i-a izbit violent, târându-i 200 de metri pe șine. Șoferul nu s-a asigurat corespunzător, iar muzica din mașină l-a împiedicat să audă semnalele acustice de la trecerea la nivel cu cale ferată.

Bilanțul actualizat al tragediei de aseară este de patru morți și doisprezece răniți, mulți dintre aceștia fiind tineri de până în 30 de ani. Doi bărbați decedați, de 24 și, respectiv, 36 de ani, sunt din comuna vrânceană Nereju. Celelalte două victime – o femeie de 68 de ani și tânăra de 24 de ani –  sunt din județul Galați.

Conducătorul microbuzului se află internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, în stare gravă. El este un fost polițist la posturile de poliție de pe Valea Rîmnicului, care, după ieșirea la pensie, a început să lucreze ca șofer transport de persoane. Originar din Dumitrești, bărbatul făcea frecvent curse în străinătate.

Aseară, victimele se întorceau din Germania şi fuseseră preluate de un microbuz la Oradea pentru a fi duse acasă, în localităţi din sud-estul ţării.

 

Articolul precedentFoto Iată imagini cu dezastrul de la Bilhacu
Articolul următorMărturii șocante ale pasagerilor din microbuzul lovit de tren la Bîlhacu