Patru personalități originare din Buzău au fost invitate de municipalitate, pentru a planta stejari care le poartă numele

Patru personalităţi originare din Buzău au fost invitate de primăria din localitate să planteze într-un parc din oraş stejari care ulterior să le poarte numele. Dan Puric, Benone Sinulescu, Florentina Ioniţă-Radu, general de divizie, comandant al Spitalului Miliar Central, Marius Andruh, academician, profesor universitar, Costel Vînătoru, inginer, cercetător, preot, director al Băncii de Gene, au plantat în zona Obeliscului din Buzău şase stejari care începând de marţi, 11 februarie, le vor purta numele.   

Un alt stejar a fost plantat în numele buzoianului Greg Scărlătoiu, diplomat, expert în drepturile omului, director al Committee for Human Rights in North Korea din Washington, D.C., de către directorul Şcolii nr. 5, Nicoleta Sarafoleanu.  

Zeci de buzoieni au participat la eveniment pentru a-i vedea în special pe Benone Sinulescu şi Dan Puric cum plantează stejarii care le vor purta numele. De asemenea, şase stejari seculari din jurul obeliscului au fost botezaţi cu numele a şase personalităţi ale Buzăului.

Majoritatea buzoienilor care au fost martori ai evenimentului au lăudat proiectul lui Constantin Toma, primarul din Buzău. Au fost însă şi reacţii critice. ”Primarul s-a folosit ca o căpuşă de aceste personalităţi, pentru a-şi face campanie electorală”, a declarat unul dintre spectatori.   

Tot marţi, de la ora 17.00, la Teatrul „G. Ciprian”, actorul Dan Puric a susţinut conferinţa „Menirea tinerei generaţii”. Dan Puric este şi personalitatea buzoiană a lunii februarie, într-un program iniţiat tot de Primăria Buzău.

Articolul precedentCancerul de col uterin, un real pericol. Buzoiencele, așteptate la testarea gratuită
Articolul următorFinala „Eurovision România” 2020 va avea loc la Buzău