Buzăul și alte șase județe sub avertizare „cod galben” de ploi și instabilitate atmosferică

Administraţia Naţională de Meteorologie emis, vineri, o atenţionare cod galben de ploi abundente şi furtuni, pentru vineri, de la ora 15.00, fiind vizate şapte judeţe între care și Buzău. De asemenea, meteorologii spun că de la ora 12.00, în Muntenia şi pe arii restrânse în Oltenia, Moldova şi la munte sunt anunțate averse torenţiale, cu grindină, dar şi vijelii.

Potrivit ANM, vor fi fi perioade cu instabilitate atmosferică şi în zilele următoare, în special după-amiaza şi seara, mai ales în zonele de deal şi munte, precum şi în nordul şi centrul ţării.

Conform unei informări meteorologice transmise vineri de ANM, în intervalul 12.00 – 22.00, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia şi pe arii restrânse în Oltenia, Moldova şi la munte. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi pe arii restrânse 30-40 l/mp.

Meteorologii spun că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică şi în zilele următoare, în special după-amiaza şi seara, mai ales în zonele de deal şi munte, precum şi în nordul şi centrul ţării.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi instabilitate atmosferică accentuată, cantităţi de apă însemnate, care va fi în vigoare vineri, în intervalul 15.00 – 22.00.

Sunt vizate judeţele Constanţa, Tulcea, Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Vrancea şi Argeş, unde pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se vor înregistra averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.

Articolul precedentPatru tineri răniți grav în urma unui accident produs la Merei
Articolul următorAccident auto grav pe DN2E85, impact frontal și pe DN1B