Cosmin Dan, tânărul care a ucis-o prin incendiere pe Valentina Nica, a aflat decizia de a i se menține măsura arestului preventiv. Ucigașul a fost trimis în judecată la mijlocul lunii iunie, pentru omor calificat cu premeditare.

Instanța de cameră preliminară a dispus începerea judecății dosarului în care Cosmin Dan, ucigașul Valentinei Nica, a fost trimis în judecată pentru omor calificat, cu premeditare.

Părți civile în cauză sunt mama fetei, Milica Dodan, tatăl tinerei, Iulian Nica, și Asociația de Proprietari de care aparține blocul unde se află apartamentul în care fata și-a găsit sfârșitul.

Cosmin Dan se află în arest din luna februarie, fiind reținut la scurt timp după ce și-a omorât prin incendiere fosta iubită, cu care se mai întâlnea ocazional. Crima s-a produs pe 23 februarie 2019.

Procurorii și-au concentrat ancheta penală doar pe Cosmin, autorul omorului, deși erau indicii că în apartament ar mai fi fost alți patru tineri, între care și Anisia, prietena inculpatului din momentul crimei.

Conform procurorilor, Valentina a murit în urma intoxicării cu monoxid de carbon și a arsurilor, nefiind descoperite urme de violență. Unchiul victimei, Ion Dodan, declara, de asemenea, că medicul legist i-a spus că trupul fetei nu avea răni cauzate de lovituri.

Din actul medico-legal rezultă că moartea victimei s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecința unor arsuri gradele II-IV, pe 100% din suprafața corporală, precum și a intoxicației acute cu monoxid de carbon. Leziunile traumatice, respectiv arsuri grad II-IV, susțin procurorii, s-au putut produce prin expunere la flacără și au legătură de cauzalitate directă cu decesul.

Fapta pentru care este acuzat Cosmin Dan se pedepsește cu închisoare pe viață sau cu închisoare între 20 și 25 de ani, în funcție de împrejurările comiterii acesteia.

Articolul precedentExtinderea pestei porcine pune pe jar autorităţile
Articolul următorTânăr de 17 ani reținut pentru tâlhărie. Victima sa are 72 de ani