Autoritatile sunt in alerta. Politistii locali au descoperit un focar de infectie la marginea orasului Buzau.

Directia Politiei Locale Buzau, impreuna cu reprezentantii DSVSA Buzau, au actionat in zona Statiei de Epurare – Pod Vadu Pasii – fosta balastiera, unde au constatat ca un cetatean din municipiul Buzau, a imprejmuit abuziv cu gard de plasa sudata suprafata de aproximativ 7400 mp, unde a construit mai multe anexe pe domeniul public al municipiului Buzau si crestea pasari, oi si caini, a sapat o groapa unde s-a format un lac langa digul de protectie al raului Buzau iar in doua locatii, se aflau abandonate deseuri din plastic si folie, urme de cauciucuri arse, deseuri de origine animala (oase, schelete de animale), care provin din sacrificari.

In urma acestei actiuni, Politia Locala a constatat si aplicat un numar de 3 sanctiuni contraventionale, dupa cum urmeaza:

–   conf. Legii 61/1991R – pentru sanctionarea faptelor de  incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice;

– conf. HCL 326/2017 privind măsuri edilitar-gospodăresti, administrarea fondului ocative public si privat si alte măsuri pentru asigurarea ordinii si curăteniei în municipiul Buzău, pentru ocuparea fara aprobare legala a domeniului public si pentru depozitarea gunoiului menajer si a reziduurilor de origine animala.

In conformitate cu prevederile Legii 50/1991R, politistii locali continua verificarile privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, anexelor si imprejmuirilor.

Reprezentantii DSVSA Buzau, au ridicat doi saci cu oase de origine animala in vederea ecarisarii teritoriului si distrugerea acestora la incineratorul DSVSA Buzau. Zona a fost dezinfectata conform procedurilor DSVSA, pentru evitarea raspandirii eventualelor boli.

Articolul precedentVirusul pestei porcine, confirmat și la un porc mistreț de la Aldeni
Articolul următorDosar de evaziune fiscală, pentru o pagubă de aproape 3 milioane lei