Ursul care a băgat spaima în localnicii unui sat de munte din Buzău a fost ucis

Ursul care a semănat teroare în comunele Colţi şi Pănătău a fost omorât, în această dimineață, de către vânători, în zona Pătârlagele. Imediat după ce a fost împușcat, primarul comunei Colți a postat pe site-urile de socializare corpul neînsuflețit al ursului care, în ultima lună, a făcut ravagii în gospodăriile a zeci de localnici din comunele Colți și Pănătău.

De mai bine de o lună, localnicii comunelor din zona de munte a județului Buzău au fost terorizați de un urs care a intrat în gospodării și a ucis zeci de animale. În această dimineață, după săptămâni de căutări, ursul a fost depistat de către vânători în zona Pătârlagele iar unul dintre aceștia a reușit să îl împuște. Primarul comunei Colți, Pavel Rădulescu, a fost cel care a făcut anunțul despre uciderea ursului buclucaș.
În ultima lună, ursul a făcut ravagii în gospodăriile mai multor săteni din comunele Colţi şi Pănătău. Fiara sălbatică a atacat şi ucis zeci de animale. În urma numeroaselor sesizări primite de la autorițile comunale și cetățeni, la începutul lunii aprilie, Prefectura Buzău a dat undă verde pentru uciderea animalului sălbatic iar de atunci, echipele de vânători şi jandarmi au început pânda în zonele unde fiara a mai atacat.

În urma proceselor verbale întocmite de autorităţi, zilele acestea vor fi acordate despăguburi sătenilor ale căror gospodării au fost atacate de urs.

Articolul precedentAdolescentul electrocutat în gară este în stare critică
Articolul următorSîmbătă, procesiune de Florii