Asociația Zestrea Bisoceană va implementa începând cu luna iunie la Bisoca, în județul Buzău, proiectul „O altfel de vacanță”, în incinta Hub-ului Țărănesc Zestrea Bisoceană – unde va crea un spațiu dedicat experiențelor de învățare și oportunităților de petrecere a timpului liber din vacanțele de vară pentru copiii din comunitate. 

Buzoienii sunt invitați la acțiuni de voluntariat în datele de 17 iunie si 1 iulie pentru a sprijini crearea la începutul vacanței de vară a unui spațiu educațional dedicat copiilor și tinerilor din comuna Bisoca, dar și din împrejurimi. Aici copiii vor putea să se întâlnească, să socializeze, să citească, să vizioneze filme, să experimenteze activități meșteșugărești și activități de dezvoltare personală,  să-și petreacă în mod util și plăcut vacanțele, având acces gratuit.

De asemenea, organizația va realiza ateliere și workshopuri dedicate tinerei generații cu scopul de a le oferi oportunități de învățare, acces la specialiști și profesioniști pe care nu ar avea astfel șansa să îi întâlnească. Astfel dorește să crească spiritul civic și implicarea tinerilor din aceste comunități izolate de munte.

Dacă ai o pasiune într-un anumit domeniu și vrei să oferi un atelier gratuit acestei comunități, Asociația Zestrea Bisoceană te invită să îi contactezi fie pe rețelele de socializare Facebook/Instagram (Zestrea Bisoceana) sau direct pe Whatsapp la 0766 307 241 ( Aura).

Hub-ul țărănesc Zestrea Bisoceană este un proiect al Asociației Zestrea Bisoceană fondată în anul 2016 de către trei surori din Bisoca. Născute în Bisoca, cele trei surori din familia Cășaru au studiat medicină veterinară, matematică și farmacie. Studiile și experiența le-au legat însă mereu de meșteșugurile, etnografia și folclorul local. Hub-ul este locul în care se întâlnesc păstrătorii de tradiții din zona Bisoca cu iubitorii satului românesc și unde poți admira expozița „Viața țăranului muntean” – o expoziție ce a strâns într-un singur spațiu și sub un singur concept obiecte de artă țărănească ale sătenilor și poveștile lor.

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentExperiment inedit – Prețurile la raft, într-un supermarket similar din Danemarca și România, sunt mai mari în țara noastră
Articolul următorUn motociclist a intrat în stâlpii de separare a benzilor de circulație de pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău