Din cauza consumului rapid de materiale sanitare şi de protecţie individuală, personalul medical din spitale şi cabinete întrevede deja o criză în acest plan.

Medicii de familie spun că au ajuns într-o situaţie limită, întrucăt nu au de unde să se aprovizoneze cu echipamente de protecţie împotriva Covid-19, măşti şi combinezoane. Strigăte de ajutor vin şi dinspre spitalul judeţean.

Reprezentanţii Patronatului Medicilor de familie spun că autorităţile le ignoră toate petiţiile depuse, unele chiar la nivel înalt.

Nici măcar apelul către preşedintele ţării nu a rezolvat această situaţie de risc extrem pentru personalul cabinetelor pentru medicina de familie

Strigăte de ajutor vin şi dinspre spitalul judeţean Buzău. Şeful UPU – SMURD Buzău, medicul Adrian Zoican, face un apel către cetăţeni pentru a dona bani sau materiale sanitare Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Într-o postare pe contul său de Facebook, doctorul Zoican mulţumeşte, de asemenea, celor care au sponsorizat sau făcut donaţii către spital în această perioadă în care unităţile medicale din ţară au nevoie acută de materiale sanitare, fonduri şi forţe umane.

Articolul precedentA fost înregistrat cel de-al 13 lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus
Articolul următorA fugit din carantină să-și vadă iubitul