Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a desfășurat ample acțiuni de control pe piața de oțet din România. În urma acțiunilor, doi producători importanți din Buzău au fost închiși. Este vorba despre doi operatori economici care furnizează oțet atât în marile lanțuri de magazine, cât și unora dintre producătorii de conserve și legume murate din România. Mai mult, unul dintre ei asigură producția sub brand propriu pentru marii retaileri cash&carry care activează pe piață.

Comisarii au constatat abateri importante la ambii operatori economici din Buzău și au aplicat șase amenzi contravenționale, în valoare de 64.000 lei, la care s-a adăugat și un set de măsuri complementare. S-a mai depistat și lipsa menționării pe etichetă a prezenței acidului acetic, adăugat în procesul de producție. Activitatea de producție și depozitare nu se desfășura în spații igienizate, temperatura nu era controlată, iar produsele care ajungeau la comercializare nu respectau condițiile prescrise sau declarate. Unul dintre producători ambala același produs sub etichete diferite.

Potrivit unui comunicat ANPC, s-a decis oprirea temporară a fabricilor și a comercializării produselor, retragerea de la furnizori a produselor cu parametri neconformi, oprirea definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a cantității de concentrat de mere cu data depășită, mai exact expirat din 31.08.2019.

Una dintre fabrici a fost închisă definitiv, iar cealaltă pe o perioadă de șase luni. Totodată au fost indisponibilizați peste 2.000 de hectolitri de produs lichid comercializat sub denumirea de oțet.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentNoi măsuri suplimentare stabilite de CNSU, pentru limitarea răspândirii CoVid-19! Ce prevede noua hotărâre
Articolul următorFC Buzău a remizat pe teren propriu în meciul cu Unirea Slobozia