Timpul de așteptare pentru efectuarea unui test rapid antigen la domiciliu de către un echipaj de la SAJ Buzău a ajuns până la 4-5 zile. În unele cazuri, poate fi însă prea târziu. 

La acești timpi de așteptare s-a ajuns pentru că ambulanțele sunt blocate cu pacienți în curtea Spitalului Județean Buzău. Echipajele medicale rămân lângă bolnavii pe care îi transportă și care nu au încă un loc în spital. Sunt și peste 10 ambulanțe blocate cu bolnavi Covid  în curtea spitalului. Echipajele medicale supraveghează pacienții, le administrează  tratamentul, îi duc la computerul tomograf ori la analize.

În condițiile în care jumătate dintre salvările pe care le are SAJ Buzău sunt blocate în curtea spitalului, e clar că timpii de așteptare pentru cei care au solicitat la SAJ efectuarea la domiciliu a unui test rapid e foarte mare. S-a ajuns ca buzoienii să fie înscriși pe liste și să aștepte pâna la 4-5 zile  până când un echipaj de la SAJ le bate la ușă să-i testeze.

Apelurile la SAJ Buzău sunt foarte multe, dar predomină cele pentru teste. Sunt peste 200 de persoane care așteaptă să fie testate, la care nu reușesc să ajungă din cauza faptului că ambulanțele sunt blocate. 

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentVin banii din PNRR! Autostrada A7 are finanțare
Articolul următorLudovic Orban, la Culisele Statului paralel. A fost SABOTAT de Iohannis? Secretele președintelui călător – duminică, ora 21:00