Șoferi inconștienți cu alcoolemii uriașe și viteză cu mult peste limita admisă. Sunt descoperirile polițiștilor cu ocazia unui control fulger pe șoselele județului Buzău.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au efectuat 43 de testări cu aparatele etilotest şi au întocmit trei dosare penale, după ce au depistat tot atâţia conducători auto aflaţi sub influenţa alcolului.

Cea mai mare concentraţie alcoolică – 1.18 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat în vârstă de 33 de ani, din Pogoanele, depistat la volanul unui autoturism pe raza aceleiaşi localităţi.

Un alt dosar penal a fost întocmit de poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Costeşti în cazul unui brăilean în vârstă de 47 de ani, din Racoviţa, aparatul etilotest indicând o concentraţie de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat activităţile pentru reducerea riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 3 infracţiuni în flagrant, au reţinut 9 permise de conducere și au aplicat 179 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 49.465 de lei.

Aparatele radar care au acţionat pe principalele artere de circulaţie au înregistrat 50 de autovehicule ce au depăşit regimul legal de viteză, iar în 9 situaţii s-a impus reţinerea permisului de conducere pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a limitelor de viteză.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată de aparatul radar care acționa pe DN 1B în localitatea Săhăteni – 120 km/h, la volanul autoturismului respectiv fiind depistat un prahovean în vârstă de 61 de ani.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost sancționați 22 de conducători auto care au condus autovehicule cu diferite defecțiuni tehnice, 30 care nu au utilizat centura de siguranță, 6 care au oprit ori staţionat în locurile şi zonele unde acest lucru este interzis, precum și 21 de pietoni şi de biciclişti care au ales să nu respecte regulile de circulaţie.

Articolul precedentProfesor de la Hasdeu despre fustele elevelor: „Voi cu astea v-o cam cereţi”
Articolul următorCozmin Guşă: Partidul Realitatea are trei candidaţi bombă la europarlamentare