În aceste zile, este în plină desfășurare o anchetă la Colegiul Naţional ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău, un profesor de informatică fiind acuzat de elevi că le-ar fi sugerat că cele mai bine plătite meserii sunt de asasini plătiţi sau traficanţi de droguri. De asemenea, iar fetelor le-ar spus că ”şi-o cer” cu fustele lor scurte. Profesorul neagă acuzaţiile.

Directorul Colegiul Naţional ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău, Ionel Banu, a declarat că la nivelul şcolii are loc o anchetă legată de unele acuzaţii aduse profesorului de informatică. Potrivit directorului, elevii ar fi declarat conducerii că dascălul le-a spus la ore să se facă asasini plătiţi sau dealeri de droguri.

”De la elevi a plecat totul. Nu mai suportau. Avem o comisie de disciplină. Le-a spus elevilor să se facă asasini plătiţi sau dealeri de droguri. La ore le-a spus. A zis anul trecut, dar a repetat. Vorbeşte zeci de minute. Noi avem costum şcolar, iar fetele vin în fustă sau în pantaloni. Le-a spus celor cu fustă <Voi cu astea v-o cam cereţi>. E o ruşine pentru învăţământul românesc”, a declarat Banu.

La rândul său, profesorul acuzat spune că nimic nu este adevărat şi că totul este denaturat.

”Nu sunt adevărate (acuzaţiile n.r.). Informaţiile sunt denaturate sută la sută. Toate sunt minciuni. Eu le-am spus că nu se facă aşa ceva (asasini plătiţi sau dealeri de droguri – n.r.). Nu sunt nişte joburi indicate şi să nu se facă niciodată. Sunt spuse de un elev care a încălcat regulamentul şcolii, care m-a ameninţat”, a spus profesorul.

Acesta a afirmat că are un confict vechi de şapte ani cu directorul şcolii , în urma “unor evaluări făcute după bunul plac”.

 

Articolul precedentMotiv halucinant pentru care doi bărbați incendiau anexele vecinilor
Articolul următorAlcoolemii record și viteză excesivă pe șoselele județului Buzău