7,6 milioane de lei, bani veniți de la Guvern, pentru refacerea infrastructurii din județ. Inițial, suma solicitată a fost mult mai mare

Pe 2 iulie, într-o vizită de lucru în zona calamitată din comuna Chiliile, premierul Viorica Dăncilă le cerea autorităţilor judeţene să întocmească de urgenţă un raport cu suma necesară refacerii infrastructurii afectate de inundaţii şi viituri. După două zile, Prefectura a trimis la Bucureşti o evaluare a pagubelor, estimate la 39 de milioane de lei.

Abia după trei săptămâni, Executivul a aprobat pentru judeţul Buzău fonduri destinate intervenţiilor de urgenţă în zonele calamitate. Peste 7,6 milioane de lei este suma alocată pentru lucrări în 14 din cele 18 comune care au solicitat sprijin financiar.

Având în vedere că banii nu sunt suficienţi pentru acoperirea tuturor pagubelor, nu sunt excluse şi alte alocări din partea Guvernului.

Cele mai mari alocări, între 700.000 şi un milion de lei, au fost primite de comunele Valea Salciei, Căneşti, Chiliile şi Lopătari.

Articolul precedentO buzoiancă la „Cerbul de Aur”. Dora Gaitanovici se află printre concurenţii selectaţi
Articolul următorZi festivă, pentru Șoimii de la Boboc