Peste 2500 de beneficiari ai venitului minim garantat au pierdut dreptul la indemnizații, din cauză că au refuzat un loc de muncă, nu s-au prezentat pentru a se înscrie la cursuri de reconversie profesională sau nu s-au prezentat pentru a-și reînnoi documentele. Reprezentanții instituției buzoiene sunt hotărîți să aplice această politică a toleranței zero și în lunile următoare, mai ales în contextul în care la nivel de județ oferta pentru încadrarea în piața muncii există.

Din declarațiile reprezentanților AJOFM, zilnic, la Buzău,  sunt scoase la bătaie aproximativ 250 de locuri de muncă. De asemenea, rețeaua europeană de joburi Eures a devenit din ce în ce mai ofertantă, cu peste 1000 de joburi zilnic, locuri ce rămîn, de cele mai multe ori, neocupate. La Buzău, peste 11 000 de cetățeni figurează ca beneficiari ai legii 416.

În România,  legea prevede că orice persoană care pierde dreptul de a primi ajutor social are posibilitatea de a solicita din nou să fie remunerată,  după o perioadă de 12 luni.

Articolul precedentSe circulă cu dificultate de DN 2 Euro 85. Carosabilul, acoperit cu noroi
Articolul următorS-a închis circulaţia rutieră pe DN 10, Buzău-Braşov. Bolovani de câteva sute de kilograme au ajuns pe carosabil