Prima noapte geroasă a mărit numărul rezidenților, din Adăpostul Social buzoian

Imediat cum temperatura din termometre a scăzut sub zero grade, Centrul Social a devenit mai aglomerat. Seară de seară, buzoienii fără adăpost bat la porțile instituției, acolo unde primesc un pat cald, o baie, trei mese pe zi, dar și o vorbă de înbărbătare. Adăpostul funcționează la capacitate aproape maximă, de când frigul a pus stăpânire pe oraș. Patruzeci de rezidenți ocazionali primesc găzduire aici, mulți dintre aceștia fiind cazați recent, din cauza frigului care face înoptatul pe străzi aproape imposibil.

Reprezentanții adăpostului face apel și la cetățenii urbei, pentru aducerea tuturor oamenilor străzii în adăpost. Oricine cunoaște un asemenea caz, poate suna la poliție, sau la poliția locală.

Centrul de Zi și de Noapte are un protocol semnat, atât cu poliția, poliția locală, cât și cu ambulanța. În general, mai ales în perioadele geroase, oamenii străzii sunt ridicați de prin sălașurile lor și trimiși în adăpost. De asemenea, cei care se prezintă la UPU, cu degerături, sunt direcționați către centrul social.

Cetățenii care-și petrec nopțile geroase în adăpostul social au libertatea să plece, pe timp de zi.

Articolul precedentDezvăluiri: caracatița jurnaliștilor și analiștilor plătiți de PSD din bani publici
Articolul următorUn nou focar PPA, la Buzău