În luna octombrie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanți ai Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău, desfășoară o acțiune de informare care vizează toate unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Buzău. Scopul acestei acțiuni informative este prelucrarea prevederilor legislative şi a necesităţii punerii lor în aplicare, cu accent pe siguranța patrupedelor din această categorie, dar și a membrilor comunităţii care intră în contact cu ele.

Astfel, echipele mixte se vor deplasa la fiecare unitate administrativ-teritorială din județul Buzău şi vor purta discuţii referitoare le prevederile O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, la obligaţiile impuse de lege şi la sancţiunile stipulate în cazul nerespectării. Acest cadru legislativ prevede obligația de a amenaja și de a suplimenta din fonduri proprii, în funcție de necesități, adăposturi publice pentru câinii fără stăpân.

Legea oferă entităților mai-sus menționate posibilitatea concesionării serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, după înființarea lor la nivelul consiliilor locale, către persoane juridice, asociații sau fundații care desfășoară activități în domeniul protecției animalelor.

Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, înființate potrivit art. 1 alin (1) din O.U.G. nr. 155/2001, desfășoară activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân pe raza unităților administrativ-teritoriale la nivelul cărora au fost înființate, respectiv a subdiviziunilor acestora și în funcție de posibilități pot încheia protocoale de colaborare cu unitățile administrativ-teritoriale cu care se învecinează, precum și cu orice altă unitate administrativ-teritorială de pe raza județului Buzău.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAccident cu 4 vehicule implicate pe DN2E85
Articolul următorÎncă două școli din județul Buzău au intrat în sistem online