În data de 18 februarie a.c., polițiștii  din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat şi desfăşurat, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești activități preventive.

Activitatea s-a centrat pe semnalarea situaţiilor de pericol din sfera traficului de persoane, infracțiunilor la viața sexuală, precum și asociate navigării pe Internet, în care pot fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente de risc.

Adolescenților le-au fost prezentate în detaliu formele asociate traficului de persoane (exploatarea sexuală, traficul de organe, exploatarea prin muncă, introducerea în rețelele de cerșetorie și/sau în rețelele infracționale, racolarea minorilor prin intermediul rețelelor de socializare etc.), fiindu-le expuse situaţiile de risc prin care pot ajunge victime și modalităţile de recunoaştere a situaţiilor de pericol, în vederea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie.

La activităţi au participat peste 30 de elevi și cadre didactice din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Buzău.

Tot pe linia prevenirii traficului de persoane poliţiştii au desfășurat o altă activitate informativă, împreună cu jandarmi, în zona centrală a municipiului Buzău. Polițiștii au discutat cu cetățenii și le-au emis recomandări preventive pentru evitarea dobândirii statutului de victimă.

Totodată, în aceeași zi, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiști din cadrul Biroului de Proximitate, au desfășurat o activităte preventiv-informativă la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Buzău.

Activitatea a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Polițiștii s-au adresat unui grup țintă constituit din elevi atât din învățământul primar, dar și gimnazial și s-a discutat despre modul în care pot fi gestionate situațiile conflictuale, despre necesitatea acceptării și respectării regulilor. Elevilor le-au fost explicate aspectele utile în gestionarea emoțiilor. Totodată aceștia și-au exprimat opiniile în scris cu privire la regulile ce ar trebui să stea la baza unui climat sigur în unitatea de învățământ, fiecare realizând astfel „floarea adaptării”.

La această activitate au participat un număr de 40 de elevi și cadre didactice.

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentRestricții de circulație pe șoseaua de centură a Buzăului
Articolul următorPrinși când încărcau material lemnos într-o autoutilitară