În data de 07 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Ieri, în intervalele orare 10.00 – 12.00, 15.00 – 17.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Buzău, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea evenimentele rutiere în care ar putea fi implicați conducătorii auto care nu respectă obligaţia de a acorda prioritate de trecere a pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi a autovehiculelor ce rulează pe drumul prioritar. Poliţiştii au acţionat în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru a preveni evenimentele rutiere şi pentru creşterea sigutanţei rutiere în intersecţii şi în zonele unde sunt amplasate marcaje pietonale. Pe durata acţiunii poliţiştii au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 11 permise de conducere.

Pentru neregulile constatate în trafic, în data de 07 aprilie a.c., au fost aplicate în total 118 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare de peste 47.000 de lei. Din totalul acestora, 43 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 14 pentru neportul centurii de siguranţă, 9 pentru diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, iar 20 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 20 permise de conducere, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. Dintre acestea, 11 au fost reţinute pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, 7 pentru nerespectarea priorităţii de trecere, precum şi două pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot ieri, poliţiştii buzoieni, au depistat un bărbat de 42 de ani din Constanţa, care conducea un autovehicul pe DN2E85, în afara localităţii Cioranca, cu o viteză de 158 km/h. În urma verificării efectuate de poliţişti, a reieşit că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat.

În cauza a fost deschis dosar penal pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

 

Sursa: Realitatea de Buzau