În ziua de 24 iunie, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat şi desfăşurat o activitate la Complexul de Servicii Comunitare nr. 3 Buzău, în vederea prevenirii traficului de persoane.

Activitatea s-a centrat pe semnalarea situaţiilor de pericol din sfera traficului de persoane, infracțiunilor la viața sexuală, precum și asociate navigării pe Internet, în care pot fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente de risc.

Adolescenților le-au fost prezentate în detaliu formele asociate traficului de persoane și le-au fost expuse situaţiile de risc prin care pot ajunge victime și modalităţile de recunoaştere a situaţiilor de pericol, în vederea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie.

Pentru creșterea gradului de siguranță în mediul online au fost prezentate şi dezbătute aspecte ce ţin de riscurile asociate navigării iresponsabile pe internet, modalităţi de recunoaştere a situaţiilor de pericol şi însuşirea unor măsuri de autoprotecţie. Pe parcursul activității au fost folosite clipuri video cu experimente sociale efectuate pe tema abordării minorilor pe internet prin intermediul unor conturi false create pentru disimularea identității reale.

 S-a promovat campania de prevenire a traficului de persoane inițiată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești în scopul exploatării prin cerșetorie “Munca fără forme legale – un pas mai aproape de traficul de persoane!”

La activitate au participat 15 adolescenți, beneficiari ai Complexului de Servicii Comunitare nr. 3 Buzău.

Atenție! Pentru a nu cădea pradă traficului de persoane, polițiștii vă sfătuiesc să:

  • Verificați propunerile ce vă pot fi făcute pentru a ocupa un loc de muncă legal, fie în hoteluri și restaurante, fie in case sau instituții private (ca baby-sitter, ajutor menaj, ingrijitoare, secretare etc.);
  • Verificați agențiile matrimoniale, în cazul în care doriți să apelați la serviciile acestora;
  • Refuzați invitațiile pentru vizite particulare din partea necunoscuților;
  • Verificați propunerile de recrutare pentru activități artistice (dansatoare, cântărețe, fotomodele);
  • Verificați propunerile de muncă în străinătate, de la persoane sau agenții neavizate, cu promisiunea asigurării cazării, protecției, transportului, trecerii frontier.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAccident cu 4 victime pe DJ202 la intersecție cu DJ202 E
Articolul următorPoliţiştii buzoieni au identificat 4 șoferi care au utilizat telefonul fără dispozitiv de tip mâini libere