Vineri, 13.05.2022, începând cu ora 11.00, în raionul de instrucție „Vulpea” al M.Ap.N., a avut loc o acțiune de plantare pomi.

Militarii Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, după ce au executat în prealabil activități de ecologizare a zonei, au plantat într-o primă etapă 2500 de puieți de salcâm. Acțiunea de împădurire se desfășoară cu sprijinul domnului Lupu Gheorghe – președintele filialei Brăila a Partidului Verde și a pepinierei domnului Anghel din Tecuci, care a donat puieții unității militare. La activitate au participat circa 40 de militari, dar și circa 15 voluntari de la ”verzii” brăileni.

Acțiuni de plantare vor mai avea loc în zonă, obiectivul fiind plantarea a 1000 de copaci, care când vor ajunge la maturitate vor avea pe lângă efectele benefice asupra mediului și un rol de a oferi și protecție pentru tehnica militară în timpul desfășurării exercițiilor din acest poigon. 

Ca un preambul al sărbătoririi Zilei Eroilor, activitatea, dincolo de a fi o acțiune de mediu, este dedicată tuturor eroilor români căzuți pe câmpurile de luptă.

ImagineImagine
Sursa: Realitatea de Buzau