Buzăul ar putea avea, până la finalul anului un heliport pentru preluarea bolnavilor cu elicoptere SMURD, iar acesta ar urma să fie amenajat pe cheltuiala Consiliului Judeţean.

Consiliul Judeţean Buzău a iniţiat un proiect de extindere şi modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Buzău, proiect în care s-a încercat şi realizarea unui heliport. Amplasarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău nu a permis realizarea obiectivului chiar în curtea sau pe clădirea unităţii sanitare, iar faptul că din anul 2020 nu a mai fost permisă aterizarea elicopterelor pe Stadionul de Atletism, locul uzual de preluare al pacienţilor, întrucât obiectivul a fost modernizat a determinat autorităţile judeţene să caute noi soluţii.

S-a încercat amenajarea unui heliport și prin proiectul ce presupune extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe , însă nici aici spațiul nu a permis un astfel de obiectiv.

În aceste condiții, au fost căutate alte soluții, iar Petre Emanoil Neagu a anunțat astăzi că Buzăul va avea heliport în curtea fostului Liceu de Poliţie Buzău, actualmente Centru Multifuncţional de Pregătire Schenghen. Practic, acolo unde aterizează și în prezent, însă spațiul urmează să fie amenajat așa cum trebuie.

Este vorba despre o investiție ce se va ridica la circa 200.000 de euro și va presupune realizarea unui heliport modern, iluminat, cu tot ce îi trebuie pentru ca preluarea pacienților să se facă în condiții de siguranță.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentLa jumătatea lunii aprilie este așteptat verdictul UNESCO privind admiterea Geoparcului Ţinutul Buzăului în Reţeaua Globală a Geoparcurilor
Articolul următorAgenţii de pază verificaţi de poliţişti