În data de 6 februarie a.c., Biroul Siguranţă Şcolară a organizat şi desfăşurat o întâlnire eveniment cu scopul de a încheia, pe de o parte, proiectul derulat sub egida Maratonul Antiviolenţă, dar şi de a lansa, pe de altă parte, ideea că lupta faţă de violenţa în mediul şcolar trebuie purtată în mod constant şi de aici înainte, că aceasta trebuie să continue dincolo de perioada de derulare a proiectului preventiv.

În cadrul activităţii, poliţiştii au reiterat scopul de a dezvolta spiritul civic la tânăra generație prin cunoașterea riscurilor la care se expun, adoptarea unor comportamente responsabile și formarea atitudinii noninfracționale ce va contribui la creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic în unitățile de învățământ și zona adiacentă acestora.

La eveniment s-au explicat termenii de „violență” și „bullying”, precum și cauzele, formele de manifestare și consecințele acestora în școli.

La activitate au participat elevi şi cadre didactice de la Școala Gimnazială Măgura, care au relatat din experiențele lor din cadrul proiectelor pe tema bullying-ului în care unitatea de învățământ este implicată.

De asemenea, pe parcursul evenimentului au fost prezentate pe un ecran, cu rulare automată, imagini cu desene și picturi realizate de către elevi din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 7 Buzău și ai Colegiului Național „Spiru C. Haret Buzău” pe tema violenței, a nonviolenței și a bullying-ului.

Nu au lipsit partenerii poliţiştilor, elevii de la corul vocal Happy Kids for a Happy Life, coordonați de doamna profesor Oana Dobre, care au interpretat imnul „Maratonului Antiviolență”, precum și alte melodii sugestive temei prezentate.

Evenimentul a fost găzduit de Muzeul Județean Buzău.

ImagineImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBărbat din Cilibia prins în flagrant delict în momentul în care sustrăgea componente de cale ferată
Articolul următorȘase buzoieni cercetați pentru tăiere ilegală şi furt de arbori