Record de cazuri de coronavirus, la Buzău, descoperite în ultimele 24 de ore. Dintr-un total de 969 de teste efectuate marți. 26 octombrie, 508 au ieșit pozitive, dintre care trei cazuri de reinfectare. Sunt cele mai multe îmbolnăviri raportate într-o singură zi, de la debutul pandemiei.

Printre bolnavi se numără și un bebeluș de doar o lună, dar și un bătrân de 91 de ani. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, nu au fost raportate decese.

De la începutul pandemiei, 19.958 de buzoieni au fost confirmați pozitiv Covid-19 și au decedat 611 persoane. 

Pentru a face față valului de internări, un nou spital din judeţul Buzău este transformat în spital suport Covid.

Marţi, Ministerul Sănătăţii a aprobat solicitarea făcută de autorităţile judeţene pentru a transforma spitalul de la Smeeni în unitate suport Covid-19 pentru a putea trata în continuare pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, având în vedere că celelalte spitale sunt aglomerate şi medicii nu mai fac faţă unui număr atât de mare de pacienţi. În spital vor fi amenajate 35 de paturi pentru bolnavii care vor fi transferaţi la Smeeni. Aici vor fi trataţi pacienţii cu forme uşoare şi medii de boală, la fel ca şi în cazul spitalului de la Nehoiu.

De asemenea, şi spitalul CFR din Buzău, secţie exterioară a Spitalului Căi Ferate Galaţi va deveni unitate suport Covid.

La nivelul județului Buzău, miercuri, 27 octombrie, sunt 1003 de persoane în izolare la domiciliu, fie confirmate cu Covid, fie contacți ai unor cazuri confirmate și 2837 de buzoieni în carantină, veniți din zone cu rate mari de îmbolnăvire.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDe ce am ales viața? O campanie Realitatea Plus
Articolul următorMarcel Ciolacu: PSD se consultă cu premierul desemnat, nu negociază!