În data de 10 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 120 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 7 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Ieri, poliţiştii ruteri au desfăşurat o acţiune pe linia verificării legalităţii transportului public rutier de persoane şi de mărfuri. În cadrul activităţii au fost verificate autovehicule destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 9 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Cu această ocazie au fost controlate în trafic peste 20 de autovehicule de transport persoane, peste 30 de autovehicule transport marfă și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale.

Aparatele radar au înregistrat 40 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 4 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 140 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 31 de ani din Berca, care rula pe Şoseaua Nordului, în Buzău.

Alte 3 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (18), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (7), pentru efectuarea unor opriri şi staţionări neregulamentare (10), dar şi 21 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 44.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentHC Buzău a încheiat Liga Zimbrilor cu un meci bun în fața celor de la HC Dobrogea SUD Constanța
Articolul următorATAC la Tel Aviv – Ploaie de rachete lansate de grupări palestiniene: Clădiri în flăcări și mai multe victime. Israel a anunțat că va riposta