Ultima etapă, cea cu numărul 30 al Ligii Zimbrilor, s-a desfășurat astăzi, la București. Începând cu ora 13:10, în Sala Rapid, HC Buzău a întâlnit pe AHC Dobrogea Sud. Din nefericire, seria victoriilor echipei buzoiene a luat sfârșit o dată cu meciul disputat astăzi împotriva echipei clasate pe locul al treilea în campionat. Deși la pauză scorul a fost egal, scor 15 – 15, în repriza a doua constănțenii au reușit să se impună.

Succesul constănțenilor s-a conturat după un joc echilibrat, controlat însă de cei de la HC Dobrogea Sud, care au știut să gestioneze momentele dificile pentru a rămâne la timonă. De la 15-15 la pauză, „delfinii” au accelerat la 20-17, în minutul 39. Renaud a egalat, 20-20, iar Esteki, Broască și Roșca i-au ținut pe buzoieni la un gol până în minutul 55 (25-26), când Ignat și Komogorov, cu două reușite consecutive, au punctat pentru desprinderea decisivă.

Antrenorii Djordje Cirkovic și George Buricea nu au folosit toți jucătorii, menajându-i pe cei cu probleme medicale. Șandru, Ilie și Buricea nu au intrat, iar Chikovani, accidentat la meciul cu Turda, nu a fost înscris pe foaia de joc.

Pentru HC Buzău au marcat: Rosca George Gabriel – 6 goluri, Esteki Allahkaram – 7 goluri, Vujadinovic Predrag – 6 goluri, Broasca Ionut – 3 goluri, Nosrati Shahoo – 2 goluri, Renaud David Leo Antoine – 2 goluri, Scarlat George Catalin – un gol.

Sursa: Realitatea de Buzau