În data de 19 – 21 februarie a.c., peste 500 de poliţişti, jandarmi şi polițiști locali, au desfăşurat acţiuni de verificare pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2.

Astfel, au fost verificate peste 100 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun, gări, autogări), fiind legitimate peste 4000 de persoane şi verificate.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat peste 200 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 42.000 de lei, conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

”Pe parcursul activităţilor de control, poliţiştii aduc la cunoştinţă cetăţenilor necesitatea, dar şi obligativitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura. Vă reamintim faptul că poliţiştii acţionează preventiv, însă faţă de abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsurile legale care se impun. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conştientizăm că acţiunile noaste îi pot afecta pe ceilalţi şi să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului Sars-Cov2” transmit polițiștii buzoieni.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentRecordul de alcoolemie la volan în weekend a fost stabilit de bărbat în vârstă de 49 de ani din localitatea Mărăcineni
Articolul următorBătrână de 80 de ani găsită moartă în casa care a luat foc