În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, în weekend, au fost întocmite 11 dosare penale pentru infracţiuni comise la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Dintre acestea, 6 dosare penale au fost întocmite pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind vorba despre concentraţii alcoolice cu valorile cuprinse între 0,53 şi 1.05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cea mai mare valoare indicată de aparatul etilotest – 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost înregistrată în cazul unui bărbat în vârstă de 49 de ani din localitatea Mărăcineni, care a fost depistat de poliţişti la volanul unui autoturism pe Şoseaua Nordului, în municipiul Buzău.

Alte 5 dosare penale au fost întocmite de poliţişti pentru conducerea unor autoturisme fără a poseda permis de conducere sau având dreptul de a conduce suspendat, pentru conducerea pe drumurile publice unor remorci neînmatriculate cât şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat

Sursa: Realitatea de Buzau